Otključaj svijet iluzije i nauke

„Otključaj svijet iluzije i nauke“

„Otključaj svijet iluzije i nauke“

Kao vizionari, naš tim stručnjaka se ne trudi da ide u korak s vremenom, nego korak ispred. Razumijevajući značaj izložbe „Otključaj svijet iluzije i nauke“ odlučili smo da iskoristimo naše znanje i iskustvo kako bismo široj javnosti pokazali koliko nauka može da bude interesantna i zabavna.

Postavka izložbe je osmišljena tako da promoviše učenje kroz otkrivanje, aktivno učestvovanje i neposredni kontakt sa naučnim izazovima. Ponosni smo što smo svojim eksponatom „beskonačno ogledalo“, kog zovu i „rupa bez dna“ doprinijeli značaju ove izložbe, kojoj je cilj da razbije predrasude i stereotipe o posjeti muzejima, a najviše da privuče mlađe generacije, podstičući ih na interakciju sa eksponatima i istraživanje cijelog Muzeja.

Naš eksponat je naizgled obično ogledalo, međutim, kada je upaljeno daje utisak beskonačne dubine. Čine ga dva ogledala okrenuta jedno nasuprot drugog, od kojih je jedno potpuno, a drugo djelimično. Djelimično ogledalo je poluprozirno i postavljeno iznad potpunog na način da jedno reflektuje odraz u drugo, stvarajući seriju sve manjih i manjih odraza, pa se na taj način čini kao da se odrazi protežu u beskonačnost.

Ukoliko još uvijek niste posjetili Muzej Republike Srpske, imaćete priliku da to uradite do oktobra ove godine. Naše beskonačno ogledalo će čekati da vas odvede u svijet iluzije. Od osnivanja smo fokusirani na rasvjetna tijela i rasvjetu, kao bitan segment svakodnevnih i specijalnih prilika, a naš eksponat pokazuje koliku kreativnost nosi ovaj poziv. Javite nam da li vam je naša rupa bez dna zagolicala maštu.