Naš sistem upravljanja rasvjetom

Naš sistem upravljanja rasvjetom

Naš sistem upravljanja rasvjetom

Zadovoljstvo nam je da vas upoznamo sa platformom koja definiše jedan izuzetno bitan strateški pravac razvoja naše kompanije. Razvili smo rješenje koje želimo da ponudimo svim lokalnim zajednicama koje teže sofisticiranom upravljanju rasvjetom i da postanu „Smart City“.

Pametni grad je urbano područje koje koristi različite vrste elektronskih senzora za prikupljanje podataka kako bi se osigurale informacije potrebne za upravljanje imovinom i resursima.

Riječ je o bežičnom sistemu za upravljanje javnom rasvjetom. Razvoj, proizvodnja i softver „Centralnog sistema upravljanja rasvjetom“ su kompletno naše, originalno, rješenje. Sistem je prvenstveno namijenjen za upravljanje javnom rasvjetom, ali i manjim grupama rasvjete poput industrija, tržnih centara i slično.

Ono što karakteriše ovaj sistem je uključivanje i isključivanje javne rasvjete, te promjena njenog intenziteta u određeno vrijeme ili u odnosu na izlazak, odnosno zalazak sunca. Njegov kapacitet je praktično neograničen broj rasvjetnih tijela, a takođe postoji mogućnost grupisanja svjetiljki u logičke cjeline, i do 250 različitih grupa.

Sistem se sastoji od čvora (node) koji kontroliše i nadgleda stanje svjetiljke, zatim mrežnog koordinatora koji bežično komunicira sa više čvorova i očitava stanje svjetiljki, te centralnog servera koji ima mogućnost kontrole i očitanja statusa pojedinih svjetiljki.

Ponosni smo na činjenicu da će uskoro u Trebinju zaživjeti jedan pilot projekat. Nadamo se da će nakon tog primjera mnogi prepoznati prednosti i značaj našeg sistema upravljanja rasvjetom. Uskoro vas očekuje više tehničkih detalja o našem sistemu.