Rastegljivi stropovi za bezgranične mogućnosti u uređenju enterijera

Rastegljivi stropovi za bezgranične mogućnosti u uređenju enterijera

Rastegljivi stropovi za bezgranične mogućnosti u uređenju enterijera

Rastegljivi svjetleći plafoni (stretch ceiling) predstavljaju jedan od najnovijih trendova i veliki iskorak u uređenju enterijera. Iako su nastali gotovo prije pola vijeka, tek danas su znatno unaprijeđeni i postali nezaobilazni dio ponude prilagođen individualnim željama i potrebama.

U kombinaciji sa savremenim LED osvjetljenjem te zahvaljujući fleksibilnosti u formiranju oblika, na poseban način oplemenjuju prostor. Ova vrsta spuštenih plafona svoje mjesto pronalazi u prodajnim objektima, tržnim centrima, hotelima, kancelarijama, ali i stanovima.

Zahvaljujući dostupnosti raznovrsnih izvora svjetlosti i promjenama boja, elastični plafoni omogućuju mnoštvo svjetlećih efekata.

Prednosti ove vrste plafona su da ne sadrže štetne materije, ne stvaraju otpad, ne prljaju prostor tokom instalacije i lako se dezinfikuju. Osim toga, krasi ih prilagodljivost svim formama, kompaktnost, mala potrošnja električne energije, duži životni vijek i široka paleta boja.

Rastegljivi plafoni arhitekatama i autorima enterijera pružaju prostor za dodatnu dozu kreativnosti i bezgranične mogućnosti, uz brojna jedinstvena rješenja koja mogu odgovoriti na bilo koji, kako enterijerski, tako i eksterijerski zahtjev dizajnera.

Uskoro ćemo vam pokazati primjer ove vrste rastegljivog plafona, koji upravo zavšavamo u jednom objektu u Bijeljini.