tajna smart home tehnologije

U čemu je tajna smart home tehnologije i gdje pronalazi svoju primjenu?

U čemu je tajna smart home tehnologije i gdje pronalazi svoju primjenu?

Pametni uređaji postali su naša svakodnevica i realnost, ali „smart home“ instalacije kucaju na naša vrata. I to bukvalno. Smart Home predstavlja inteligentni sistem upravljanja u domaćinstvu, koji uz pomoć savremene tehnologije i interneta omogućava upravljanje kućnim uređajima.

Centralni sistem prikuplja podatke od senzora na uređajima koji komuniciraju između sebe, kontroliše njihovo ponašanje i upravlja po zadatim parametrima te informacije šalje na aplikaciju koja pruža kompletan uvid u realnom vremenu.

Mogućnosti su beskonačne, dok god postoji uređaj koji može da se poveže sa centralnim sistemom putem internet veze. Tako, isti sistem upravlja rasvjetom, utičnicama, video nadzorom, klimatizacijom, ali i audio-video sistemom i svim kućnim uređajima poput frižidera, šporeta i veš mašina.

Ovaj sistem ne samo da kontroliše sve zadatke dok se vlasnik doma nalazi u njemu, već i na daljinu, putem pametnog telefona i mobilne aplikacije. Tako od sada možete bezbrižno napustiti dom, bez bojazni da li ste isključili rernu, spustili roletne, zatvorili prozore ili ulazna vrata. Sa druge strane softver je u stanju da prije nego i nogom kročite u vaš dom namjesti idealnu temperatuua u stanu, ili uključi mašinu za pranje veša dok se nalazite na poslu.

Smart home rješenja olakšavaju život vlasnika doma, pružaju potpunu sigurnost, štede vrijeme i smanjuju potrošnju električne energije. Ova tehnologija transformiše u potpunosti vaš dom i donosi budućnost koju smo do nedavno gledali u naučno-fantastičnim filmovima.

Elektro tim je u mogućnosti da Vam ponudi kompletno rješenje za Vašu smart home instalaciju, od projektovanja, preko implementacije do ugradnje.